TORSDAG

Dagen har spenderats med Tove på Ikea. Det fick även bli en köttbullelunch där, 16 kr! Sedan åkte vi och köpte fika och satt hos henne med lilla kattungen Nils. Han var så fruktansvärt söt men tove var ännu sötare! Puss


TENNIS IN THE MORNING

Nu har jag och Eddie spelat tennis en timme. Det var jättekul. Jag har inte spelat sedan jag var sju typ men nu lär det bli oftare!


Och jag har gjort det igen...

Jag vet inte hur många gånger jag har skickat iväg arga mail om det ena och det andra. Oftast för att saker som är beställde inte kommer fram i tid eller bara uttrycker mitt allmäna missnöje.
Denna gång handlade det om tandblekningen som jag ansåg var för trög i sin konsistens. Som svar på detta mail fick jag: "Du måste ta av plomberingen på tuben. Bryt av den översta toppen. Det är inte meningen att man ska få ut någon gel ur den. Tvärtom".
Haha, den här gången kan till och med jag skratta åt mig själv!

Eddies cookalong

Igår bjöd Eddie min syster och mig på middag. Det var supergott och fint, han har blivit så duktig att laga mat! Fläskfilé med champinjoner i ugn och ris sedan chokladpudding.


Tisdag

Efter träning, lunch hos farmor blev det Solna C och det här.


Go for the bright smile

Jag ser ut som en apa när jag sitter här med två skenor i käften. Det tog lite tid men nu har tendblekningen kommit och jag testar. Jag ångrade mig direkt efter att jag köpt den, det är så typiskt mig. Jag har redan rätt naturligt vita tänder men nu testar jag i alla fall. En gång bara. Det kancke räcker for the bright smile.


Beige

Kämpade halva sommaren med att hitta en mjuk, beige lite större kuverväska. Inget resultat. Det är jävligt fint men kanske lite försent nu...



Day

Idag har jag jobbat klart den här perioden. Äntligen. Veckan som kommer bli riktigt riktigt rolig. Aldrig har jag längtat så till en måndag...

RED

Svar. Väskan kommer från Accessorize men jag lämnade in den till skrädaren direkt efter den inköpten för att korta av banden. Jag tror att den den kostade 400 kr från början och 50 kr hos skräddaren. Jag är nöjd.



Slut.

Jag är helt mörbultad. Jag har slagit i båda armbågarna så att det sprakar i händerna när jag rör dem. Att det för jävligt ont är ju en annan sak. Utöver det har jag sträckt en muskel vid revbenen. Varje andetag är pain på hög nivå. Så nu var jag klar.

ASK

Inga av mina kommentarer är synliga på utsidan av bloggen men jag svarar på mycket i alla fall. Det mesta hamnar i den frågandes kommentarer men den här var värd att lägga upp. Igår fick jag en fråga som lydde så här: "Varför kläder du dig så enkelt när du klär dig så jävla bra?".
Haha ja, vad ska jag svara på det? Jag antar att den denne tycker att jag klär mig bra men enkelt? Det är så jag tolkar det i alla fall.
Jag är enkel. Jävligt enkel. Jag klär inte i senapsgula-oversize tröjor med ljusblå prickar för att det inte är jag. Jag gillar det enkla. Att säga att jag inte följer modet är fel eftersom att jag köper mina kläder på de vanliga kedjorna där det nuvarande modet säljs. Men det är mer eller mindre ofrivilligt. Jag är inte den som röjer i secondhand butiker för att inte se ut om alla andra. Det är inte värt besväret. Så enkel är jag helt enkelt.


Lite mer än allt

Jag hör hur MC:n glider in på gatan långt bort. Det hörs väl. God, i'm in love.

Tisdag

På bara några dagar har det gröna blivit gult. Jag undrar hur lång tid det tar innan allt är rött. Men, det och halsdukar måste ändå vara det bästa med hösten.
Jag och pappa åkte och åt lunch för en stund sedan och nu tar jag svängen förbi farmor innan jag åker in till stan och byter ett par byxor och sedan sätter fart och letar skor. Uh.

HAIR

Så här blev det. Inte page-kort men lite kortare. Nu när jag klippt av en bit ska jag nog låta bli att tona ner det för de ljustast delarna klipptes av dig. Jag är nöjd i alla fall och det tillhör inte vanligheten!



19/09/10

Valdag. Första gången för mig att rösta och det var ju kul. Inget speciellt men det var kul att få vara med. För första gången är jag intresserad och hänger med. Trots att jag är lite av en val-nörd har jag gjort annat idag. Jag träffade Pernilla och Jenny vilket var jättekul. Jenny var det år sedan jag träffade. Vi satt ute och fikade hela eftermiddagen. Det kanske var sista gången man kunde sitta ute utan att frysa händerna av sig. Nu får det bli valvaka.


 


Kontakten

Till Fanny. Jag läser kontaktannonser och tänker på dig. Det sjukt roligt och det finns så mycket sjuka annonser. Detta hittade jag i dagens DN. Puss på dig!


Kvinna söker man:

”Du morfar eller farfar i 50-års åldern.

Jag är en fräsch mormor med motion, litteratur och konst som intr.

Du får gärna vara en ödmjuk kräfta då jag är en harmonisk skorpion”.

 

”Du man med ödmjukt hjärta och bra grå celler som älskar god mat.

Vi är 58-65 år, med många intr. Musik, litteratur, bridge och golf. Rökare!”

 

”Elegant, seriös kvinna från Polen söker en man, 59 år för GIFTEMÅL!”


Man söker kvinna:

”Söker attraktiv kvinna, gärna med tajta jeans!”

 

”Mogen blyg Adam väntar på Eva med stil. Vin blir bättre för varje år!”

 

”Jag skulle vilja träffa någon tjej som kan sjunga och spela något instrument.

Jag spelar elgitarr. Bor du på framsidan av Sverige med cowboystövlar? Hör av dig snarast!”


Efterlysningar:

”Daniel från Västerås. Sist vi sågs var i Gröndal 2006.

Någon tänker på dig och väntar på att du hör av dig.”

 

”Solna Centrum, lördagen den 11 september på Edelweiss.

Du heter Jonka, det blev en kram, du fick mitt telefonnummer, du lovade att ringa, hör av dig.”

 

”På IKEA i lördags eftermiddags.

Du i turkos, knäppt tröja och svarta jeans.

Vi sågs i gröna rummet och snabbkassan”


D'brand event

Jag fotar mer eller mindre allt. Jag har allt som oftast med mig kameran och jag älskar att kunna gå tillbaka och kolla på bilder från en helt vanlig dag med någon i stan tillexempel. Mycket av bilderna hamnar här eftersom att de flesta inte är ämnade för facebook, dessutom känner det mer privat här. Mer mitt.  
Här är i alla fall lite bilder från eventet i torsdags med Gila och Jade. Det var något event som D'brand hade för en säng(?)

 


Ett sista farväl

Igår begravde vi farfar. Det var en jättefin begravning i kapellet med många nära och kära. Det kändes helt ofattbart när prästen sa att nu har vi överlämnat Bo till Gud igen. Som att han inte fanns där i kistan längre. Det västa var att lämna rosen på kistan och säga ett par sista ord. Jag sa mina riktiga sista ord timmarna innan han dog. När han hörde mig. Att jag älskar honom och är tacksam för allt visste det han redan.
Efter begravning åt vi begravningslunch och farfars bror höll ett så fint tal. Det var obehagligt att kolla på honom, dem var så fruktansvärt lika. 
Nu är allt över. Alla förberedelser och begravningen. Farfar ligger nu i minneslunden.

Sov i frid, sov så gott.    

Tisdag

Nu är garderoben städad och utröjd. Det fanns saker att slänga men in så överdrivet mycket. Byxorna får nog stanna för det fanns en hel del att matcha till. Det är helt sjukt hur mycket damm kläder skapar. Nu talar vi dammråttor av den större sizen... Skönt att det är gjort!


Great day, great friends

Grym dag med gamla gymnasiekompisar. Sara och jag träffades redan vid ett och gjorde stan. Hela stan. Tre gånger om. Jag köpte ett par byxor, svarta kostym-harem-byxor men jag är riktigt osäker. Imorgon ska jag prova igenom hela min garderob och sortera bort det jag inte använt på länge. Hittar jag 10 tröjor/toppar som passar till de nya byxorna får dem stanna. Nu är det jag och jag god bok.



  

Meddelande till Fanny!

Fanny! Vad tror du om den här längden? Jag ska fördriva-tiden-klippa-mig. Är det dags för en förändring?
Foto:


MÅNDAG

Tidig uppstigning! Först tandläkarbesök som tog två minuter sedan lämnade jag in papper hos två större företag. Nu vänter jag bara in tiden. Klockan ett möter jag Sara i stan. Det var för länge sedan jag träffade henne. Av henne behöver man en dos då och då. Haha.
  

Lördags kväll

Sitter på första parkett i soffan och kollar på när Eddie tillagar Flygande Jakob. Det är verkligen mysigt att det bara är vi ibland. Haha, han är så söt när han står och vispar grädde som en galning! "Älskling! Det finns fyra fack. Det står att den ska gräddas i nedre delen av ugnen. Vilket fack ska jag ta?" Jag älskar honom. Vi passar varandra perfekt.


Fredag

Full rulle. Jag har varit runt hela stan och lämnat papper, ringt massa samtal, handlat mat, köpt en väska, lämnat blod på blodcentralen och lekt med Filippa. Jag har varit igång sedan kl halv nio och det är skönt att hinna med allt man ska! Det sista dem sa på blodcentralen var att jag skulle ta det lugnt idag eftersom att min vikt var ett gränsfall för att få lämna blod idag. Jag stressade på som en galning vilken resulterade i att jag höll på att svimma när jag fick från Filippa. Jag fick lägga mig ner på grusgången, det var svart framför ögonen och jag hörde Filippa sjunga lååångt långt bort. När jag vaknar till står hon över mig och ser fundersam ut. Barnens farmor kommer springande med saft och tvingar mig att ligga med benen rätt upp i lyten i typ 30 min. Någon hade ju en aning svårt att gå hem utan blod i fötterna. Haha.   
Imorgon ska jag äntligen få påbörja mitt helgschema på Saba. Nya butiker, nytt distrikt. Det kommer jättekul!


EN JÄVLIGT COOL BRUD

Hyllning på gång. Hyllning till Jessica Sjöö. Jag har alltid tyckt att hon är cool men ju mer jag kollar på hennes bilder ju coolare tycker jag att hon är. Jessica bjuder på sig själv, hon är glad och jag kan inte tänka mig att det går att ogilla henne. Ingen nära vän, mer en bekant, men en jävligt omtyckt sådan! Credd!
 


Små saker...

Det är så skönt att bara kunna vara med familj och släkt på att avslappnat sätt. Det är mest oftast jobbigt med födelsedagar, kramar, strumpbyxor och paketöppning. Det ska vara så trevligt trots att dem flesta tycker att prinsesstårta är skitäckligt. Nej! Idag åkte jag till min farbror och mina kusiner, farmor var redan där och efter en stund kom Eddie på MCn. Vi började laga mat, farmor var bekymrad över all köttfärs Anders stekte samtidigt. Samtidigt som hon förklarar hur det ska gå till på det riktigt sättet, testar Anders och Eddie en kamera och jag spelar tv-spel. Efter ett tag kommer Vickan och vi äter middag tillsammans. Axel kommer och Anton går. Vi kolar på idol och äter glass. Avslappnat och skönt. Egentligen ska man alltid ha spontana middagar och fika och inte strama till allt. Det känns jävligt svenskt.


Onsdag

Jag har som i vanlig ordning umgåtts med farmor, min nya bff. Ponchon som vi började sy igår är klar nu. Den kommer bli hur fin som hels till en svart skinnjacka, jeans och boots. En riktig färgklick. 
Igår bokade jag in en massage på Axelsons spa och det var så sjukt skönt!
Nu bär det av till Eddies nya lägenhet.

Tisdag

Jag umgås med farmor som min bästavän just nu. Hon behöver mig och jag behöver henne. Vi fikar och pratar. Idag kollade vi på tyg när jag visade en fin poncho som vi bestämde oss för att sy. Den blir klarröd och fleeceaktig. 
Jag har hjälp henne att ordna med begravningen som är nästa torsdag. Det kommer bli så fint. Det är det sista sedan är farfar borta. På riktigt. Jag har inte fattat hur mycket det är att ordna, mer än bara kista, tid och plats, är det alla gamla saker. Kläder som ska städas bort, bestämma vad man ka ha kvar, bädda ur sängen och göra sig av med den osv. Jag beundrar farmor som är så stark.

  

(Schampoo)valet 2010

Till Fanny. Det var dags nu och detta fick det bli. Vad tycker du? Jag hade behövs överlägga med dig men ett shampoo och balsam för färgat hår måste ju betyda mycket fukt och något som bevarar färg? Jag ska gå mot lite mörkar blond (men det MÅSTE jag diskutera med dig) så det här kändes bäst. Du om någon vet vad det här är, en big deal helt enkelt. Puss.


   

Vila i frid

Igår tog vi avsked av min älskade farfar som kämpat så länge. Det var ett fint avslut med de närmsta som suttit och vakat i över en vecka. För en vecka sedan fick vi veta att det var nära men han kämpade på i en hel vecka till. Igår 19.07 fanns det inga krafter kvar och han tog sitt sista andetag. Det har varit jobbigt men nu får du vila farfar. Allt som gjorde ont är bra nu.  Vi saknar och älskar dig Kämparnas kämpe. 5 spetember 2010.
/Din Manda
   
    


Dagbok

En kul vecka tillsammans med Gila och fyra andra tjejer vi träffade där. Varje dag skrev vi lite om vad vi gjort och små saker som hade hänt och eftersom att ett papper alltid försvinner får det förvaras här.

Dag 1:
Kl 03.30 var vi ute på Arlanda som var helt dött. Båda somnade på en gång och vaknade inte (med ett undantag)fören hjulen slog i marken. Undantagen var att kaptenen mitt under resen ger oss passagerare världens utskällning för att någon har rökt inne på toaletten…Efter check-in kollad vi in stranden vilket blev en sjuk besvikelse. Den såg mer eller mindre ut som en soptipp med solstolar och parasoller. Vi lämnade stranden för poolen den dagen.
Reseledaren Emma berättade på transfern om en stor parad och marknad inne i Zante Town som slutade dagen därpå. Vi bestämde oss för att åka in dit och gick på kvällen ner till bussen som efter en timme visade sig inte gå. Det fick bli taxi. Det var sjukt mycket folk och alla var helt galna när paraden med kvarlevorna från någon betydelsefull person kom. Därefter började vi leta efter marknaden som vi efter mycket om och men hittade. Den var galen och vi fyndade skor. Jag två klackar för fem och tre euro styck. Det var nästan att vi inte kom hem och middag glömde vi helt bort att äta.

Dag 2: Poolen drog mer än stranden denna dag. Det var så varmt att vattnet inte ens svalkade när man hopade i. Det blev en riktig slappdag och vi bestämde oss för att testa på utelivet på kvällen. Vi duschade och gjorde oss klara och det var nu det hände: Jag snärtade Gila med handduken. Hennes min var helt oslagbar. Hon var i chock i en kvart och jag skrattade tills jag fick kramp i magen. Denna händelse fick jag äta upp resten av veckan för att Gila ansåg att hon hela tiden hade n upp på mig.
På kvällen agerade vi riktigt osvenskt och knackade på tjejernas som bodde mittemot dörr för att fråga om dem skulle med ut. Dem var svenska och kom från Göteborg. Helt galna. Vi kom hem vid 06.30 efter att besökt typ hela bargatans klubbar.

Dag 3: Vi skippade den fantastiska frukosten, vi var ju ändå på donken vi kl 6? Senare släpade vi oss ner till Poolen och åt lunch med tjejerna. Sedan bara badade och solade vi. Så kunde det ha fortsatt hela dagen om inte ett gäng fulla norskar på 55-60 år kommit till poolen och förstört. Det började med att gänget, mer likt en familj valrossar, badade i polen. Kvinnan badade med ena tutten utanför bikinin, en an männen ramlade på kaklet och kunde knappt ta sig upp medan den tredje simmade omkring i poolen och skrämde upp övriga gäster. Det började med att han skvätte ner Mia och Julia när dem gick upp fortsatte han med en brittisk kvinna och hängde på kanten och solade. Han tog sats och dök i varpå han simmade in mellan kvinnan ben och började hålla på... Hon skriker ”John help me”, gubben vaknar men vänder sig snabbt om(?). När äcklet tagit sig upp och betsällt in en ny öl säger han att han ska besöka toaletten men istället tar han tre raska steg ner i poolen och kissar där istället. Dem blev utslängde från poolområdet och vi gick ner till havet.
På kvällen blev det god grekisk sallad och mosaka. När vi kommer hem inser vi att kylen som vi valde att inte betala för fungerar genom lite skakningar och pillade. I glädjeruset körde vi indiandansen en stund.

Dag 4: Tidigt uppstigning för båtturen runt hela ön om vi bokade några dagar tidigare. Båtturen var det bästa på hela veckan! Att se ön från utsidan var fantastiskt. Massa fina grottor, turkost vatten och underbara badstopp, bland annat vid skeppsvraket. Stora vita saltberg och stränder av vita runda mjuka stenar och så klart och friskt vatten. Vraket var häftigt men badet där var ännu bättre. Vattnet var ganska kallet jätte salt, saltet gjorde vattnet alldeles vit-blått.  På vägen hem solade vi på däcket och somnade.
På kvällen åt vi Souvlaki och gick runt och kollade i butiker. Senare knackade det på dörren och en av reseledarna kom med en vinflaska till Gila som dagen efter fyllde 20 år! Det är service det!

Dag 5: Gilas 20 års dag! Jag väckte henne med en present sedan åkte vi till en strand som reseledaren dagen innan rekommenderade. Den var superfin och lugn. När vi kom hem var inte rummet städade så vi fick bråka lite i receptionen och försökte deala till oss AC men vi kyl i 11 timmar. Vi kunde ju inte säga att vi redan fått igång den så det var bara att tacka och ta emot.
På kvällen skulle vi fira Gila och tog en öl hos killarna vi träffade ute några dagar innan. Det var så dött att vi var tvungna att fly. Nödlögnen var dramatisk men dem köpte den! Vi mötte upp tjejerna och fortsatte festa med dem.

Dag 6: Låg hela dagen vid poolen och Göteborgarna rullade in vid typ tre. Vi började prata med två andra svenska tjejer vid poolen och vi bestämde att vi skulle åka till den fina stranden tillsammans dagen därpå.
Vi åt middag på Cool Peppers och gick sedan ut med Göteborgarna som var lika festsugna som vanligt. Vi satt så länge på plus att klockan han bli sex innan vi han vidare så vi drog hem för att orka till stranden dagen därpå.

Dag 7: Det var tungt men vi lyckades ta oss till bussen som gick 9.50 och ligga på stranden hela dagen. Första dagen som det blåste lite vilket gjorde att det faktiskt var helt okej att ligga i mer i 10 min och sola i sträck. Vi åt pasta på strandrestaurangen efter det var vi typ döda.Kvällen spenderades på Cool Peppers sedan speedshopping på gatan. På natten packade vi och satte post-it lappar med arga budskap på grannarnas dörrar, skällde ut feta britter som festade på taket och hade allmänt kul.


Veckan på Zante

Nu har vi kommit hem från Zakynthos efter en riktigt kul vecka. Redan i början av veckan träffade vi på två galna tjejer från Göteborg och i slutet två från Stockholm som vi umgåtts med mycket.
Det bästa under hela veckan var båtturen runt ön. Det kan varit det finaste jag har sett!
Gilan och jag skrev resedagbok varje dag som jag ska försöka sammanfatta sedan och lägga upp. Kanske.

 

  

RSS 2.0