TWO SECONDS DRINK

Om man har typ två sekunder efter träning är denna grym!
Banan, linfrön och vatten- just mix it.


STUDENTEN...

Att vara ansvarig för studentskivan är ett jävla jobb! Det värsta är betalningen. Sist var det hur trögt som helst att få in alla pengar (då talar jag inte om att överföringarna från bankens sida tog tid, även om en del ville få det att låta så). Den här gången verkar inte blir något undantag… Egentligen är det ju inget problem eftersom att vi blir 60+ men det är tråkigt om inte alla är med! Tyvärr kommer det bli så att vissa kommer få gå på eftersläppet men inte middagen. Jag undrar, är det värt det? 


ONSDAGSBILDEN

Okej, nu talar vi vår!


KAFFESUG


PRETTO SL

Tack för att du väntar, vi gör vårt bästa för att du ska få tala med oss så snart som möjligt...Tack för att du väntar, vi gör vårt bästa för att du ska få tala med oss så snart som möjligt...Tack för att du väntar, vi gör vårt bästa för att du ska få tala med oss så snart som möjligt...Tack för att du väntar, vi gör vårt bästa för att du ska få tala med oss så snart som möjligt...Tack för att du väntar, vi gör vårt bästa för att du ska få tala med oss så snart som möjligt...Tack för att du väntar, vi gör vårt bästa för att du ska få tala med oss så snart som möjligt...


Efter 45 MIN (!!) svara en sjukt munlat och pretto brud att "Vi får ju SÅKLART inga leveranser av samma dag! Du får ringa NÄSTA torsdag så KANSKE vi fått in något då..”

Ja, men självklart! Huuur kunde jag tro att SL skickade sina upphittade saker till hittegodsavdelningen samma dag?! Men det var ju bra att telefonisten otrevligt kunde upplysa mig. Det var bra att jag fick det upplyst med en otrevlig ton också! Det måste ju känts bra för henne! Antagligen är det så att hon anser att hon klättrat så högt på karriärstegen att hon har rätten att vara otrevlig mot folk.. KEEP UP THE GOOD WORK säger jag bara!

Så, nu känns det lite bättre.


PISS X2

Jag har tappat min jeansväst! Hade den i tre timmar och nu är den borta. Antagligen tappade jag den när jag sprang till bussen (självklart hade jag den inte på mig utan i väskan) eller så har jag lagt ifrån mig den i skolan. Oavsett vad så är den borta och det stör mig.
Efter redovisningen fixade jag småsaker i skolan och åkte sedan hem. Nu måste jag ta tag i alla tusen småsaker jag lagt åt sidan för projektet. Kul.


PISS!

För några veckor sedan hittade jag kursen "PR, event och management" på SU. Nu finns den inte! Det här suger! Det är så svårt att välja och ännu svårare att känna sig säker. Fan.
Äh, går och duschar istället. Där ändrar sig inget, där hittar jag med all säkerhet.  


FIKA!

Fika med Maja!


BÄSTA TISDAGEN

NU ÄR DET ÖVER! Äntligen är projektet klart, inlämnat och redovisat. Nu är det bara betyget som återstår. Det känns bra, riktigt bra. Hela dagen gick till år redovisningarna. Sju stycken blev det sammanlagt.
Solen skiner också. Jag och Fansy-Fanny åkte förbi Åhléns och köpte påskägg till hennes barn. Tänk att hon har barn, min bästa vän! Utan pappa och allt skaffade hon barn. Modigt säger jag bara.
Tog en promenad hem i vårvädret och det var sjukt skön kompenserade motionen med att baka en kladdkaka. Men den är jag värd!
Imorgon är veckans sista skoldag. En lektion bara där vi ska...hålla redovisningar vilket inte känns helt okej efter idag.
Får slänga ihop något nu. Tänker inte direkt lägga en massa tid på femminutersredovisning..


STYLE BY SHOES!


din sko 499kr


MÅNDAG

Att jag Fanny, Ramona och Sara var i skolan trots att det var studiedag är inte helt okej! Haha. Nej men imorgon är det projektredovisning och alla kommer ge allt. Det känns bra, främst för att inom är allt över och det ska bli så sjukt skönt. 
Efter att nörd1 lämnat mig åkte jag, nörd2 till stan för att ikväll kunna berätta vad jag önska mig i födelsedagspresent om en vecka. Nörd3 och nörd4 stanna kvar i skolan. Naturligtvis.
Åter till förkväll.


KLARA FÖR IDAG

Ordnat med redovisningen hela dagen. Riktigt tidskrävande men det kommer bli bra. Nu har vi jobbat klart för idag. Imorgon åker vi till skolan (trots att vi har studiedag!?) riggar allt och övar, övar, övar. På tisdag är den riktiga redovisningen sedan kan vi lägga allt detta bakom oss.


CELEBRATE NIGHT

Ikväll firade att vi är klara med projektet. Bio, fördrink och middag!


DET ÄR FREDAG MED STORT F!

What a day. Det finns inga ord för den här dagen! Eller jo kanske, KAOS! Idag var det deadline för projektet som jag och Fanny skrivit på sedan i augusti och enligt oss själva var vi jävligt bra förberedda inför idag. In my ass säger jag bara! Allt sket sig, arbetet på kontoret, och varje moment i skolan, till och med en P-bot införskaffades denna dag. Den här gången var det Fannys tur.  Kaoset resulterade i att vi satt kvar i skolan och tokskrev till kl 19.00. Vi blev mer eller mindre utslängda. Det västa och det mest komiska är att vi får, när vi skrivit ut det åka till den lärare som skulle ha arbetet. Hem till honom. Hemskt och pinsamt. Där kommer vi vid åttatiden och stör hans fredskväll. Mitt i middagen. Han kommer ut i mjukiskläder och möter oss för att vi inte ens hitta dit! Nördigare elever får man leta efter.. Den planerade firarkvällen ställdes snabbt in och nu ska vi typ dö i min säng.

Imorgon blir det middag och bio! Imorgon känner vi oss kanske lite mer värda det?  


STUDENTSKIVA: WE ARE GOLDEN

Andra skivan, Hannas. Tema, we are golden. Kör den enkla vägen och har guldiga smycken. Åke-tråk är mitt namn.


SHOPPING ALÁ 15 MIN

Huge kuvertväska, perfekt för min minilaptop går ner. Det var lite det som var grejen också. Sko/axelsmycken och hårband till temat på kvällens studentskiva. We are golden. Kunde inte heller motstå min rosettfetisch. Det här måste vara typ åttonde hårrosetten jag kommer hem med, alla är sjukt lika också. Men wtf, så länge jag är nöjd liksom! 


TORSDAG

Inget jobb idag. Fick prioritera projektet för imorgon är det deadline. Det ska bli så sjukt underbart att lämna in ett färdigställt arbetet men trots att det är en dag kvar är vi inte klara. Imorgon ska alla tusen småsaker fixas. Sedan åker vi och trycker ut arbetet sedan tillbaka till skolan för att lämna in det! EFTER DET SKA VI FIRA! 


ONSDAGSBILDEN

Det börjar fasktiskt smälta nu!


SIR VÄS IS IN THE HOUSE

En bra spegling på hur en dag hårdt pluggande ser ut för mig och Fanny. Någon börjar alltid fjanta sig


ONSDAG

Onsdag. Inte mycket skola idag. Klassen skulle istället talas tillrätta för vårt elaka beteende. Det känns ju helt rätt att en vuxen människa ska få bete sig hur som helst utan några som helst konsekvenser? Ett jävla daltande är vad det är! Efter uppläxningen satte vi igång med projektet. Lika nära som det är lika mycket är det kvar. Och det känns ju bra..
Imorgon är det torsdag, vilket innebär ledigt sedan är det dags för årets andra studentskiva. We are golden!THE PHOTOSHOOT

Fotograferingen var en iscensatt misshandel som ska spegla vad arbetet kommer fram till. Jättekul att alla kunde ställa upp och tog det på allvar. Resultatet kommer bli hur bra som helst. Alla bilder är montage!


SANNINGEN SVIDER

Hittade denna bok på bordet. Pappa har alltså äntligen svalt stoltheten och erkänt att det faktiskt finns saker han inte kan. Bättre sent än aldrig.
TISDAG

Sitter framför förkväll. Älskar det programmet men nu verkar det ta slut på gäster att bjuda in.. Idag är Torne Bekkestad inbjuden för att pratar om vart de snyggaste killarna finns? Det känns inte helt okej! Jag kunde verkligen inte bry mig mindre och frågan är, hur många sitter och med intresse följer detta? Det kan inte vara många..
Igår sent på kvällen fotade vi till projektets framsida, det blev riktigt bra och ännu bättre blev det när jag, fotografen Emil och Fanny fixat framsidan. Cred till Emils fina jobb! På fredag ska arbetet in och det ska bli så jävla skönt!


FOTOGRAFERING

Råtabbe av mig att nästan missa fotograferingen till projektet idag. Men nu kör vi!


MÅNDAG

Hård dag. Utgången igår satte sina spår idag.. Det var kul igår, inte så mycket folk på själva skivan men vi hade kul.
Nu sitter jag och Fanny på favvocafét och ska färdigställa projektet och skriva ihop en redovisning tills imorgon, vi är sjukt sega i starten. Ändring! 

UTGÅNG PÅ INGÅNG

Utgång.  Årets första skriva. Möter upp Sabina och Tove och förar sedan blir det söder coh möter resten. It will be great.WITHOUT BOSOM?!

En minitopp är ett grymt alternativ för oss utan bobies när man ska ha plagg när ryggen syns. Att gå utan bh är inte alltid så smickrande då, men med en minitopp är det problemet löst.  


BIKBOK 99:-


BRUNCH

Bunch med syster. Efter mycker om och men blir det en tur till något centrum för shopping. Att åk till stan i det här vädret är helt uteslutet.. Måste hittat något fint men inte finfint att ha på skivan ikväll.  


LÖRDAG

Hunnit med ruggigt mycket idag. Allt förutom att plugga som var prio ett idag. Storhandlat, städat, kört Vickan till matchen, kollat på matchen, kollat skor, lunchat med Hanna och Eddie och slutligen fikat med Hanna i vårsolen. Ikväll var allt fixat inför en utekväll men jag har blivit största bangarn! Helst sätter jag mig på ett ställe och bara tar ett glas vin eller en öl med vänner... Nu talar vi vuxenpoäng.
Vad som händer ikväll får vi se. Kanske en mindre utgång. Kanske ett glas vin med Hanna, kanske bio eller film hemma. Vi får se.


KVÄLL

Kvällning. Hanna och jag ska ta ett glas vin och kolla på Olivia när hon sjunger på Lorry. Riktigt kul! Fler gamla alfaelever lär dyka upp. Åren går så fort, det är tre år sedan alla sågs sist. Men, det är sådan här kvällar som blir de roliga!


H&M


FINALLY FRIDAY

Äntligen fredag! Har bara varit hemma en vecka och är redan dödligt trött på allt. På vädret, på skolan, folket. Allt. Inte Fanny dock. Världens tjej. Den första jag träffat som fattar vad peptalk handlar om. Hon ljuger inte och fjäskar inte. Hon är ärlig och säger som det är men framförallt tror på en. Tack!


"RES JORDEN RUNT, HEEELT GRATIS"

Jag har kommit fram till att jag är sjukt kritisk. Jag tror inte på någonting. Alla tv-program jag ser tänker jag att ”allt är iscensatt, allt är inövat och alla har fått direktiv”. Så fort jag ser en produkt på en blogg eller hemsida tänker jag ”jaja, den där har hon fått betalt för att visa!”. Jag letar alltid efter det finstilta för att få bekräftelse om att det tillkommer tretusen avgifter + moms. Varenda telefonförsäljare bara förutsätter jag ska blåsa en därför lägger jag helst på innan människan hunnit prata klart.

Det tragiska är att det är ju faktiskt så här. Ingenting är ärligt och allt går bara ut på att tjäna pengar och då finns inga regler. När allt handlar om att ha så många läsare, tittare eller köpare som möjligt tar folk till vilka knep som helst. Antagligen är jag den sämsta personen att försöka sälja någonting till eftersom att jag kommer läsa det finstilta och kritiskt granska allt, därför har jag kommit fram till att jag aldrig kommer:

… Spela bingo på nätet

… Köpa den där tröjan för 2000 kr bara för att få det glittriga lilla läppglanset värt 29:50 kr

… Boka en resa till Australien för BARA 650 kr


SLÅENDE LIKT

Mickan fick verkligen med alla min framstående drag på denna bild. Tack!


GIRLS BAKERY

Att baka med småbarn kan sluta hur som helst. Denna gång bröt den yngsta samma för att hon fick lite för lite smet. Efter att jag jagat henne, med en klump chokladbollssmet, runt hela huset, sanerat hela köket och förklarar varför man inte får säga "negerboll" är vi klara.ÄNGLABARN

Passar flickorna. Världens mest tacksamma barn. På vägen hem hade vi en givande diskussion om pälsindustrin. Riktigt pålästa småbarn kan jag lova! Jag hade ingen koll på att man dödade vissa djur för att göra kappor och annat när jag gick på dagis... När minstingen säger "DET ÄR INTE HUMANT!" höll jag på att dö! Det känns inte som att hon kommer använda det uttrycket fler gånger efter att jag skrattat i typ en kvart åt henne.


TORSDAG


OPRAKTISKT

Storröjer i rummet . Jag har smycken överallt och har ingen aning om vart jag ska lägga alla. Därför kom jag på en fin men sjukt opraktisk lösning. Jag tog en hög gladvas och la alla i dem. Det blev fint men jag vet hur jag kommer svära när jag ska det understa smycket!    


KUNGEN

Vid middagen, om kungen:

Pappa: Kungen själv har nog ingen aning att det varit en tävling utanför slottet. Han har inte koll på mycket!
Anders: (imitation av kungen) Men Silvia har du sett, det är en slag bana med skidåkare utanför fönstret! Har du sett!? Snön kan smält i fjällen, det börjar ju bli så varmt nu!
Farmor: Vad är det för dumheter, nu blir jag arg! Kungen är en mycket kompetent och fin man!
Pappa: Kompetent? Han är fan lika kompetent som en pelikan! Intellektuellt ligger dem på precis samma nivå.
Alla: HAHAHAHA
Farmor: Neeej, jag säger då det. Usch, jag blir riktigt arg. Jag blir glad av allt han gör.
Anders: Synd att han inte gör så mycker då. Du kanske skulle vara gladare då.

 


HAPPYDAY

En riktigt skön dag! Skola som inte var allt för ansträngande. Camilla gladde oss med inbjudningskort (hur länge sedan var det inte man fick inbjudningskort till någons födelsedag?!) till 20 års kryssningen. Civilrätten var som ett träningspass för magen efter allt skrattande. Det är väl sådan man kommer minnas av gymnasietiden?
Efter skolan körde jag och Fancyf en snabbis i stan. Utan resultat kan jag lova! Fri tolkning. Ett par klacka hade kunnat få följa med hem. Men gladiatioklackar känns fasen lite tråkigt nu!
En mindre släktmiddag har det också hunnits med. Träningspass nummer två kan jag lova! Ett gott skratt förlänger livet? Jag bör vara närmast odödlig efter idag...

    


ONSDAGSBILDEN

Lite har hänt på tre veckor! Det kan inte vara långt kvar innan snön är små plättar på marken bara..


BUSTED

Fanny konstaterade bittert att tröjan behövde tvättas. Diskret stack hon ner näsan för att verkligen känna efter hur det låg till. Det var som hon befarade: den måste tvättas, och det snarast!  


DET ÄR DAGS ATT FÅ ARSLET UR VAGNEN...

Ångest. Jag vill tusen saker som inte ens ligger i närheten av varandra. Jag vill ut och jobba men också plugga.. och resa men jag vill inte lämna alla jag älskar här hemma. Det börja dra ihop sig...  


DAGENS 69 KR

Praktexempel på min torra humor och en annans positiva inställning.

Diskussion om helgens studentskiva.

Jag: Lokalen skivan är på är riktigt stor. Jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk!
Puffen: Oroa dig inte! Det kan inte bli mer än tråkigt!  
Jag: Mmm, juste!
Jag: Kommer det någon tjej man känner?
Puffen: Du, jag är glad om det ens kommer en kille som liknar en tjej.
Jag: HAHAHAHA

Jag kräver inte att någon förstår vad det roliga var men konversationen gladde mig i över en kvart..


VAR BARA DIG SJÄLV?

Jag zappade precis förbi ett program på tv där någon slags psykolog skulle vägleda gäster som inte trivdes med sig själva. Det enda denna vägledare sa var ”tro på dig själv!” och ”var bara dig själv!”. Vem har inte dessa två fraser innötta i skallen? Det måste seriöst vara det bekvämaste sättet att vägleda någon genom att säga dessa två fraser. Det låter enkelt och professionellt men fraserna säger ju egentligen ingenting. Alla vet att vi ska tro på oss själva och vara dem vi är men uppenbarligen räcker ju inte det? Varför inte skippa malandet om att alltid vara sig själv och istället ändra på de saker man inte trivs med hos sig själv. Är man villig till en förändring, vilken man uppenbarligen är om man ställer upp i sådana program, är det dags att släppa var-bara-dig-själv-oavsett-vad-tänket! Ändra det du inte är nöjd med istället för att fundera på hur man ska kringgå problemet. Det skadar ju faktiskt inte att förändra sig själv bara man själv trivs och mår bra.


!


THAILAND


MÅNDAG


FRUKOST PÅ STAN

Frukost med Fanny innan skolan


.


Det ska bli vårens köp!


DAGEN

Det har varit en lång dag! Efter fikan hos farmor och farfar har jag och pappa kört runt i bland Stockholms gator och kollat på fina hus, där vi bodde förr och vart jag skulle vilja bo när jag flyttar. Sedan åkte vi och köpte nya skidkläder till mig. Det känns verkligen att våren är på väg, hela humlegården var full helgnjutare i solglasögon och en kaffe i handen. Trots snön känns det nära! 
 Imorgon är det först skoldagen efter resan och jag och Fanny ska inleda dagen med en frukost på söder och prata om arbetet. Det börjar lida mot sitt slut. ÄNTLIGEN!

    

SOLEN SKINER!


SÖNDAG

Fortfarande jetlagad. Somnade som en stock vid åtta igår kväll och vaknade vid sju hur pigg som helst. Lever fortfarande efter thaitid. Det är riktigt skönt att gå upp tidigt på morgonen för dagen blir så mycket längre. Hann sitta och mysa framför tv4s morgonsoffa och beundra Izabella Scorupco i flera timmar utan att hela dagen försvunnit. Efter att jag sorterat alla smycken och lagt till de jag köpt i Bangkok och fixat naglarna ska jag gå upp till farmor och farfar och fika lite tror jag. Jag älskar att jag äntligen har släktingar nära.


TJEJER PÅ STAN!

Härlig dag med Gila och Hilda. Gick runt i vårsolen på Outleten, åt och Hilda provade en massa kläder. Gila laddade till tusen och vi träffade tillsist prinsen. Kunde inte bli bättre, helt perfekt. 
Sitter efter dagen och nickar framför datorn jetlagad som tusan. För mig är kl. över tolv på natten och med tanke på att jag har varit vaken i snart ett dygn börjar en kväll hemma locka...


   

HEMMA!

Landade kl 05.55. Snön var kvar, vilken besvikelse.. Solen skiner så lite vårkänsla finns! Nu ska jag träffa Gila!RSS 2.0