GREKLAND

Imorgon bär det av! Det ska bli skönt att komma till värmen nu när hösten nästan är här. Det är helt sjukt men bara på en vecka känns det att det snart är höst, det känns i luften. En vecka i Grekland med Gila blir det perfekta slutspurten av sommaren!


Winterblue

Lite efter alla andra insåg jag turkosa naglar är fint. Dessvärre är säsongen slut typ nu och i höst kommer det inte se lika bra ut. Det är en sommarfärg för mig. Idag hittade jag i alla fall ett alternativ för under 10 kr! Det är mörkare blå men ändå inte för mörkt. För 9.50 är det definitivt överkomligt!


¨
H&M


Night out

Körde utgång igår kväll. Tanken var att Hanna och jag skulle till nya Lobby för en bloggdrink men istället träffade vi gamla kompisar på Moda där Olivia anslöt. Vi gick till Lobby och hälsade på Eve och Hilda. Efter mycket om och men hamnade på Laroy. En rolig kväll med gamla och nya vänner.

 


BEAUTIFUL

Fruktansvärt fint. StockholmStreetStyle är det ultimata stället för drömmar.

Foto:


Jobbig dag...

Jag har äntligen krupit ner i sängen efter en jobbig dag. Hela dagen har jag varit med farmor. Hon är världen sötaste, vithåriga, piggasta lilla tant. När farfar fick sin sista stroke packade hon in 50 års liv i Dalarna och körde hela vägen ner till Stockholm med farfar bredvid sig. Han förstod mest ingenting när hon startade upp det nya livet i Stockholm. Idag förstår han än mindre och bort för tillfället på ett sjukhem. Tillfällighet heter det, men jag vet inte… Farfar var min stora kärlek när jag växte upp. Det var farfar. Efter alla strokes blir han glad när han hör mitt namn, rabblar det ett tag och minns små sekvenser av en liten Manda.
Farmor är uppe på hemmet varje dag. Jag följde med idag. Det var hemskt, rakt igenom hemskt. När vi kom sitter farfars avdelning runt ett bord, alla med ett saftglas. Två sover. Det finns mycket man kan säga om lokaler och personal men jag sparar det till en annan gång. Jag talar om att bli gammal. Jag vet att farfar är en av få som har någon som kommer regelbundet. Dem flesta har ingen.
Det sägs att många äldre dementa inte lider av sin egen situation. Det kan ju inte vara sant, det måste vara ett plåster på det jävliga såret för alla anhöriga men inte sant. Jag ser hur farmor och farfar. Hon pratar glatt och berättar saker när hon pysslar om honom. Han kollar bort frånvarande samtidigt som han säger Eva, Eva, Eva. Jag vill inte bli gammal.



Strandbryggan Sea Club

Trevlig kväll med Gila som sällskap! Det var minglet på Strandbryggan ikväll och det var riktigt bra. Sjukt goda laxsnittar, god dricka och lite modevisning sedan mingel. Perfekt lugn kväll.

    

 


Wednes

Onsdag lunch och jag har hunnit med en hel del. Ring alla samtal och fixat universitetet på telefon. Jag blev tipsad om en hemsida som fungerar som en bas för alla lediga program/kurser på olika högskolor och universitet i Sverige. Det fanns en hel del. Jag kan inte fatta det men jag är så pluggsugen eller snarare plugg-livet-sugen. Allt får avgöras nästa vecka när jag får besked ang. jobbtimmar. Nu blir det att träffa Pernilla och Pernilla.


idag

Första varvet på stan inför Grekland nästa vecka. Rekade sisådär. Sedan flydde vi regnet och satte oss och drack kaffe innan introkvällen på Berghs. Det verkade bra men inget för mig. Det känns bra. Som en bekräftelse på vad jag verkligen vill. Imorgon är det full rulle, massa samtal, bekräftelser och universitetet. Nighty night.  
  


Gila är redo för Z!


MERCEDES BENZ FASHION WEEK STOCKHOLM

Idag börjar Mercedes Benz Fashion Week i Stockholm och det är verkligen många som ska runt på massa visningar! Vissa visningar ska tydligen vara öppna för oss vanliga dödliga.. Det vore fantastiskt kul att se men om det är öppet för allmänheten har jag en känsla av att det kommer bli sjukt rörigt. Många av de inbjudna lever verkligen för modeveckorna och planerar allt därefter. Imponerande. Jag kan inte mycket om mode, det är få som kan det trots att så många försöker kunna. Vill kunna. Det blir ofta bara överdrivet. Att vara duktig på mode och trender är fasen en konst och inget man blir genom att blogga och dra omkring på H&M. Jag beundrar alla verkligt kunnande. I alla magasin har alla vi okunniga i alla fall kunnat läsa oss till att rött kommer blir hösten stora färg. Så är det säkert. Antagligen kommer folk häva på sig allt rött och känna sig jävligt rött. Nej, jag vill ha ett par romantikröda ballerina och en halsduk. Jag har en känsla av att det inte kommer vara någon större konst att hitta i höst?


 


MÅNDAG

Det känns riktigt konstigt att vara ledig en vardag. Det här är första dagen på semestern som jag är hemma i Sverige och då blir det mer verkligt. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra. Det känns lite deppigt och imorse åkte Fanny. På något sätt har hennes flytt fått mig att känna att jag också måste göra något. Ta tag i mitt liv. Jag har ett jobb och jag gjorde ett val när jag tackade nej till utbildningen jag kom in på så det kanske inte är rätt att säga att jag ska ta tag i livet utan snarare förändra. Dags att får arslet ur vagnen nu.

BYE FANNY

Igår körde vi hejdå-middag för Fanny. Ett gäng tjejer åt middag på Friday's och sedan satte vi oss på Snaps där andra anslöt. Det var trevligt men jag var å sjukt trött. Ikväll åker jag ut till Fanny och säger hejdå själv en stund. Emotional.



CALVI

Igår kom jag hem från frankrike, Korsika. Helt klart bättre än vad jag hade förväntat mig. Varmt, vackert och musslor. Det var en grym start på semestern som ändå precis har börjat.


Mode@Moda

Kvällen. Minglet på Moda var trevligt. Det är ett härligt gäng. När eftersläppet började åkte Gilan och jag hem, båda ska befinna sig på Arlanda fem imorgon bitti. Tanken var en tidig kväll och så blev det. Men det var kul så länge det varade.



i'm a vacationer

Semester. Äntligen, äntligen. Imorgon åker jag till Frankrike men börjar att fira med Mode at Moda ikväll. André har ett event där med modevisning och mingel. Lär bli trevligt dock tidigt. Åker till Arlanda halv fem. Allt känns jävligt fresh just nu. Kiss.

      


BRYGGMYS

Igår kom Fanny hit. Vi fixade med bord och stolar sedan åkte vi och handlade plockmat. Vi parkerade vid Kristinebergsbryggan och lastade ut allt. Sedan satt vi länge och åt och bara pratade. Det var hur mysigt som helst.

    


dagen

Fixat håret, check. Jobbat, check. städat, check. Börjat packa, check. Letat rätt på försvunna saker, check. släktmiddag, check. Älskar dagar när allt bara går.  


ATT JOBBA...

Jag har jobbat nästan varje dag sedan studenten och i början kändes det riktigt trögt. Jag var helt nere och kände att vilken utbildning som helt skulle vara bättre än att jobba. När jag helt oväntat kom in på den utbildning som jag vill läsa började jag fundera ärligt över situationen att jobba. Jag kom då fram till att det faktiskt inte är så illa att jobba. Tvärtom.  Jag vet ärligt inte vad jag annars skulle göra? Traska runt i stan? Fika, träna, slappa, bada? Det man vanligtvis gör på helgerna… Men, varje dag?!   För mig låter det helt sjukt! Trots det var det min värld förra sommaren. Jag kan luta mig tillbaka på att jag i alla fall gick i skolan och att det var ett sommarlov. Den här sommaren är inte ett sommarlov. En ledig sommar känns väldigt långt bort. I min ålder är det inte okej att bara gå och dra på dagarna. Jag trycker inte det. No offence.


BOKAT OCH KLART!

Äntligen har vi bokat resan. Att det skulle bli en grekisk ö var vi säkra på redan innan men nu fick vi specificera os lite mer. Det blev Zakynthos. Den 24 åker vi och är borta en vecka. Det är nu sommaren börjar!


KVÄLLNING

Kvällning. Det är kväll och syster åkte iväg och träffade lite vänner. Jag är med andra ord ensam i huset och det tillhör inte vanligheterna. Det är en konstig känsla att vara själv i huset. Tomt och tyst. Satt och sysslade med min klänning som jag köpte igen. Jag insåg att den aldrig kommer gå att sy upp så det blir till att byta ner mig till en small. Nu fortsätter Solstorm.


Vill hitta ett korallfärgat hårband innan resan. Men det blir nog tight med tid..


Things to French

Börjat köpa lite småsaker till Frankrike. Det ska bli så skönt att åka iväg. Eller att vara ledig rättare sagt.


COLLAGE FRÅN COLLAGE

Utgången med Fanny i lördags var den sista med henne innan hon åker. Vi hade kul. Det var en bra utgång. Egentligen var det bara vi men det kändes som att vi var ett stort gäng. Vi hade kul helt enkelt.


VILKEN KVÄLL

Lyckad utgång med Fanny. Drinkar, skratt, kul folk och bra ställe. Jag vet inte vad jag mer begär?



RSS 2.0