MÖSSPÅTAGNING

Valborg och mösspåtagning. Efter mösspåtagningen var det tävling om vilken tre som den 4 juni ska få springa ut först. Första tävlingen vann vi och andra, som handlade om att bada i trekantssjön, lär vi vunnit eftersom vi var de enda som badade. Efter det firade vi vid medis, som alla andra studenter i Stockholm.
Kväll blir det middag hos Fanny sen utgång!


PREMI


All over, H&M. Nitar, Lindex


MIDDAG I SOLEN

Igår var det en riktig försommardag. Regnet luktade sommar, det var varmt och solen sken länge. Jag coh Gila åt middag ute innan bion började. Pippa Lees hemliga liv var vär inte så hysteriskt bra men sällskapet desto bättre!  


Gilan


ONSDAGSBILDEN

07.00 28/4-10


LEO

Fake-skinnbyxor, Kappahl. T-shitr, Zoul. Kofta och glajjor H&M


FAST

Köpt presenter och slagit in presenter. Det är min eftermiddag. Nu ska kvinnoidealet få sig en rejäl omgång! Hard work.


Tonic breakfast juice


TISDAG

 



Neuralt.
Svart, JC. Jeans, Gina. Nitar och ballerina, bkk.


ÄLSKADE MÅNDAG

Superstart på veckan! Jag fick jobbet jag sökt(!!!). Äntligen medvind. Äntligen. Pluggar tillsammans med förkväll som just nu visat årets bikinimode. Jag lär ju vara modemissen på stranden i år för fy fan vad det ser ut. Inte minst modellerna. Men det är modigt att traska in halvnaken när folk, inte minst jag, totaltgranskar folk. De allra flesta är inte 180 långa och väger 50 kg därför är det ju bra att modellerna på förkväll inte är en av dessa få MEN det är faktiskt inte kul att se på dessa medelsvenssons, hur fånigt det än låter. Jag får mycket mer köpsug och inspiration av dessa övernaturliga varelser. Sanningen svider.  


party people

Klackarna i taket.

 


LONG TIME LOVE

Saknar allt. Värmen, människorna och dig.



SHOPPAT

Inte unik alls. Inget från Gina Tricot blir unikt men den är svart och tajt. Trodde att jag hade massa klänningar av samma beskrivning men , det hade jag inte. Now i have. En.

 

KUNGSAN

Drack kaffe med Pernilla och hämtade biljetterna. Pillan är strong. Hon dricker kaffe utan något. Bara sveper det. Utan en min. Hon tycker om det, helt galet. Själv drack jag latte. Eller ja, skum med kaffesmak? Det var i stort sätt bara skum som jag rensade bort. Sedan var det inget kvar. Gott!


YDAY; PIZZA BLIR INTE FINASRE ÄN SÅHÄR

Snurrade runt i Vasastan. Cyklister överallt men vi kom fram lagom till "tiominuterenkvart" hade gått. La i handbromsen. Tajen höll ställningarna. Sedan kom jag.


 

Friday


TGI. Klänning och legings, Gina. Nitskärp, H&M. Ringar, NYr


YES! JAG VINNER

Det var flera år sedan jag vann på triss så nu är det väl fasen dags?


PAUSAR

Skrivit hela dagen. Det går bra och det är kul. Frågan är; är det ett skolarbete jag håller på med? tveksamt. Nu har jag tagit en paus i alla fall. Duschat, smetat in mig i alla krämer jag hittat och fixat naglarna. 
 


ONSDAG


Casual clothing. Jeansjacka, ring och randig tröja, H&M. Byxor, Gina. Halsband, tand.


10 ÅR SENARE?

Treorna hade spex idag. Vi gick all in.  


ONSDAGSBILDEN


21 april 07:20

TISDAG

Klänning, H&M. Kofta: NY. Nitar. Thailand. Strumbyxor, Lindex


MÅNDAG

Äntligen. Världen bästa dag. Jag har äntligen blivit av med analklådan (läs: ångesten över modearbetet) Jag har börjat med arbetet. Strukturerat upp det, ändrat inriktigt och börjat skriva. Skrivit mycket också. Mitt i allt störde ett samtal. Bästa samtalet på längre. Jag ska dit på måndag!

Nu är det min tid. Egen tid. Läsa ELLE, SOLO och måla naglarna. That's girl stuff.   


Klänning (upp hasad), BikBok. Halsband, Thailand. Byxor, Gina.


TAKE ME TO 1900

Skriver om kvinnoidealet. Hur kvinnan klädde sig och hur hon skulle se ut. Nu talar vi kläder. I mängder. JAg som trodde jag hade klädproblem. Var det någon som sa att lager på lager är inne igen? Då vet jag vart det kommer ifrån...


Det en kvinna förväntades och närmast tvingades bära under denna tid för att upprätthålla det yttre hon skulle var: En combination, linne och underbyxor i ett. Ovanpå en korsett och snörliv som knäpptes framtill med hyskor av metall och snördes i ryggen för att åstadkomma den smala midjan. Kvinnan hade också sidenkuddar fasttråcklade vid höfterna och under armarna för att framhäva de yppiga kurvorna. Ovanpå detta fanns en blusskydd eller underklänning. Över denna en särk med knappar fram, rynkad i midjan, och kantad med spetsar i halsen och på puffärmarna. Benkläderna var knäppta i midjan och fästa med band i underkläderna. Silkesstrumporna hölls uppe med strumpband, fästa i korsetten. Underkjolen bands slutligen fast i korsetten. På allt detta satt den minst trelagrade klänningen.


SÖNDAG

Gjort allt jag inte borde. Shoppat, strosat omkring och vilat. Jag skulle ha pluggat. Men hittade lite saker till systers födelsedag. Great.

 


H&M

H&M


LÖRDAG

Åker till Gäddan med stort G. Nu.


Tröja, halsband och legnings, H&M. Väst, Köpenhamn


THANK YOU THANK YOU

Fick supermycket fint av massa vänner igår. Tack alla!


ODD

 


Klänning, Odd Molly, Bygor och ring H&M


ONSDAGSBILDEN

När solen skiner och det är varmt klockan nio, då är det vår!


GEKAUFT


Stan drog mer än Stadsbiblioteket. MEN, jag hittat en bok, inte vilken bok som helst utan boken som är perfekt för mitt arbete. OCH jag satt och skrev i två timmar. Jag hittade serpentiner och fick en hatt på köpet. En partyhatt.

Denna får symbolisera besöket i stan. Enkel och behövlig. H&M, det slår aldrig fel.


SUDDENLY I SEE

Klockan är tjugo i sju och solen skiner! Jag har aldrig uppskattat våren så här mycket. All jävla snö och minusgrader fick mig att uppskatta barmark och dammiga gator. Nu ska jag plocka ut cykeln och bara cirkulera omkring i småstaden. 
    


TISDAG

Mardröm. Jag ska till stadsbiblioteket. Internet är helt värdelöst! Antagligen har jag överskattat vädret och kommer frysa. Måste köpa serpentiner också. I'm out!


SOLBLEKT


Kavaj: Gina, Jeans: Gina, Tunika: Thailand, Ring: H&M, Ballerina: H&M


AFTER WORK(OUT)

Älskar att bara sitta på terassen och bara njuta. Känns ännu bättre efter en jävligt jobbig springrunda. Jag höll på att dö ett antal gånger. Psykiskt.

1 dl blåbär
½ dl lätt yoghurt
2 msk apelsinjuice
1 msk linfrön  

MIX AND DRINK


CORN

Majskolv kommer bli min sommarmat. Kokt. Mycket salt.


FUCK

Att köra till Odenplan skrämmer mig.
Jag är livrädd att jag inte kommer kunna svänga till höger på Sveavägen. Shit.

MY CLOTHES


!


RING THE BELL

Jag hittade den! Blod, svett och tårar (och Gila) krävdes för att ro hem denna. Det var det värt! 


Weekday

City med Gila. Det kan inte bli bättre.


NOSTALGI

Nostalgi. Sitter och läser ”LasseMajas Detektivbyrå” för flickorna i soffan. Ute regnar det och jag minns så väl när jag var liten och hade lov. Det var ofta dåligt väder och det var det mysigaste jag visste! Jag och min syster lekte, mamma läste, lagade lunch och vi kollade på film. Det är precis samma sak detta år, fast jag är inte liten, jag leker inte och ingen läser för mig. Det är flickorna som gör det och det är jag som läser och lagar lunch. Ibland vill jag bara vara liten igen.

 

 


MODE-MICKAN

Sjuåringen jag passar har hittat ett nytt intresse: Hon klipper ut kläder ur modetidningar och matchar ihop dem med andra bilder hon klippt ut. Jag frågade varför och hon svarade att tidningarna själva inte gjorde det bra och därför fick hon ändra om. Då blev det tydligen mycket bättre. Haha, jag älskar barns fantastiska självförtroende!




TORSDAG

Riktigt riktigt härlig dag! Åkte in till Odenplan och mötte Hanna, hon åt lunch och jag drack te. Sedan var det egentligen tänkt att vi skulle sätta oss på Standbryggan men det blåste så sjukt mycket att vi cyklade till Zanzibar. Där har vi suttit hela eftermiddagen, bara pratat och druckit vin. Folk kom och gick. Jag älskar våren, solen och trevligt sällskap.


ONSDAGSBILDEN


7 april 2010 09:38


I LOVE YOU ALL

Världen bästa dag! För det första har jag fått närmarde hundra grattis av vänner och bekanta. Jag har världen bästa vänner. Tusen tack alla! Sedan var det lunch hos farmor med syster och efter det shoppingtur. Sedan kom Hanna och Ellen på fika och stannade till middagen när resten kom. Vi satt länge och åt sedan gick vi en lång promenad. Precis när vi gick kom pojken med sin nya motorcykel. Han var lycklig som ett barn. Hojen var sjukt fin, på den kommer mitt arsle vila på hela sommaren. Jag fick en hjälm av honom i födelsedagspresent. Perfekt.

Om en vecka blir det cocktailparty hos mig sen megautgång! Och imorgon åker jag och Hanna till Djurgården och vårsolar. Jag älskar att ha lov. Nu ska det njutas för det här är mitt livs sista lov!


7 APRIL 2010


FÖDELSEDAGSFRUKOST

Det bästa med att fylla år hemma hos oss är frukosten! Oavsett årstid äter vi alltid färsk frukt och bär, varma småbaguetter och latte.


Barndom?

Kollat runt bland skitbloggar och nu menar jag verkligen skitbloggar! Det är mestadels småtjejer som skriver dessa bloggar. Ett exempel: En av bloggarna skrivs av en blond smal tjej som man direkt förstår är mycket ung. Det märker man direkt på språket vilket är helt naturligt, grammatik är fasen inte det lättaste!
MEN när jag läste att denna tjej var född 1998 (!!!) började jag räkna på hur gammal hon är och det jag kom fram till var att hon i år fyller 12. Tjejen är 11-12 år gammal och skriver om hur svååårt det är att välja kläder till en fest. EN FEST?!? tänkte jag. Festar man när man är 11-12 år? Det gjorde inte jag kan jag lova! Om jag minns rätt åkte jag och Hanna runt på sparkcyklar och var jävligt nöjda med livet som det var! Jag är inte ens säker på att vi fick åka till Sola Centrum själva…

Vårt liv handlade om att leka och inte hade vi problem med att välja kläder... Ett par bekväma byxor och en fleecetröja så var livet på sin topp!

Vart tog barndomen vägen?


Spring is in the air

Våruppdaterar min klädhängare! Nu är fejkpälsen och dunjackan
borta och ersatt med skinnjackor, kappa och väst. Äntligen!


APRILSOL

På tåget vid Karlberg 14:10


TISDAG

Det är en riktig vårdag i Stockholm! 10 grader och strååålande sol. Hinnit med massa idag. Var ute och sprang imorse, då var det riktigt kallt! Sedan fixad jag håret. Det blev riktigt bra. Frisören var en mardröm för mig förr men sedan jag bytte till NAJS på söder blir det bra varje gång!  

Det SVT1 sänder just nu kan vara det roligaste jag någonsin sett! Karaktären Fridolf är sjukt rolig. Svartvitt är underskattat.



BAILEYS I SOLEN

Kyparen kollade lite konstigt på mig när jag beställde Baileys. Sedan frågade han om leg, han kollade ännu konstigare när han kollat på det och nickade lite förvirrat till svar. Vad är grejen med att beställa Baileys och vara 18 år? Pappa förklarade att det var VÄRLDENS tantdryck... Det är som jag alltid tyckt; tanter har koll!


BAJSBRUNT

Egentligen borde ju brunt bli det nya svarta?!  njaa...


LÅNGFREDAGEN

Åkt klart för idag! Det blev skidor idag, snowboarden får vänta. Väderet kunde ju vara bättre på dagen men nu är det faktiskt eftermiddagssol. Tänkte därför sätta mig på fårskinnet där ute kolla på glamourama, måla naglarna eller läsa. Vad man än gör i fjällen tar man det lugnt. Det måste vara det bästa! 

 


Idre Fjäll 2 april 2010


  

FJÄLLMAT


TORSDAG


UPPDATE; DALARNA

Vi har kommit halvvägs.  Maja och jag sitter i bilen när de andra handlar. Att vara i Dalarna är mer eller mindre exotiskt… fast åt andra hållet. Klockan är halvåtta och det är påskträff utan för ICAMAXCI. Men varför inte? Har alla väl masat sig ur sina stugor är det väl klart att det finns mycket att skvallra om.  Hårda bud i Mellerud.  
Det händer mycket här på parkeringen faktiskt. Raggare kommer och går och tusen barn hoppar omkring.

Här hälsar man vänligt på varandra i alla fall. Föredömligt! Ett exempel:
Jag öppnar bildörren och skriker till  mamma på andra sidan parkeringen ”MAMMA, KÖP DODDLAR”.  Alla kvinnor ute på parkeringen vänder sig om och vinkar glatt(!?) till mig. I förvåning vinkar och tillbaka allt vad jag har.  


SOMMARKÄNSLA

Packar, dricker te och hör regnet smattra mot mitt fönster. Det känns som att det är sommar, inte just för att det regnar, men för att det ofta regnar när jag åker till Halmstad och det gör jag på sommaren. Längtar verkligen till Halmstad, till släkten, Tylösand, att bara gå omkring i stan. Halmstad måste vara världens underbaraste ställe på sommaren!

      


RSS 2.0